Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Carignan

Type

rood

Appellatie

Vin de France

Druivenrassen

100% Carignan

Jaar

2017

Kleur

Diep rood met paarse tranen

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan nog een bijkomende selectie vooraleer ze ontrist worden. De niet-gekneusde druiven gaan in conisch gevormde houten vaten waar de fermentatie plaatsvindt. De daaropvolgende maceratie duurt 15 dagen, deze wordt gevolgd door de persing en de rijping in inox vaten. De wijn gaat ongefilterd en zonder de toevoeging van sulfieten op fles.

neus

De expressieve neus brengt zeer intens rijp fruit dat voor een warm gevoel zorgt. Verder toont hij weelderige aroma's van verse bloemen en meer discrete impressies van bosbessen en cassis. Na walsen komt een mooie kruidigheid met wilde tijm opzetten.

smaak

Op de tong toont deze speelse wijn zich soepel. Dit zorgt voor een zeker Beaujolais gevoel maar hier vind je wel veel meer structuur en bittere toetsen. De tannines zijn duidelijk aanwezig, maar ze zijn mooi verweven in het verhaal.

wijngaard

De wijngaarden liggen op een helling met een terroir die uit mergel bestaat. De stokken zijn 55 jaar oud en geven een rendement van slechts 22 hl per hectare. Er staan zo'n 4,500 ranken per hectare. De wijngaarden worden op biologische en biodynamische manier gecultiveerd.

wijn / spijs

Deze wijn gaat een mooi samenspel aan bij gelakt buikspek, rode kazen en tarbot op de grill. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens