Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Las Vals Mourvèdre

Type

rood

Appellatie

IGP Aude - Hauterive

Druivenrassen

100% Mourvèdre

Jaar

2016

Kleur

Robijnrood

houtopvoeding

De vinificatie van de manueel geplukte biologisch geteelde druiven gebeurt in conische houten vaten. De zachte maceratie duurt 30 dagen en de fermentatie gebeurt zonder toevoeging van sulfieten en enkel met gebruik van inheemse gisten. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op droesem in barriques, hierbij wordt de bâtonnage techniek toegepast. De wijn gaat niet gefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 8,100 flessen.

neus

De expressieve, fijne en delicate neus spreidt rijk, intens, primair en fris rood fruit ten toon. Het complexe palet toont zoete morel kers, wilde kersen, kleine vruchten met pit, noten, munt en zachte kruiden. Na wat kelderrust zal de kruidige component zich meer manifesteren.

smaak

In de mond primeert het intense rode fruit dat zich van een heel elegante kant laat zien. De zuren zijn mooi verweven en hetzelfde kan gezegd worden van de tannines die voor een fijne textuur zorgen. Hij toont aroma's van l'eau de vie, kersen op alcohol, menthol en noten. Hij eindigt met een kruidige finale.

wijngaard

De ranken zijn ongeveer 30 jaar oud en groeien in een wijngaard die in terrasvorm is uitgewerkt door de erosie van een rivier. De bodem bestaat uit kiezels van zandsteen op een klei en kalksteen bodem. Er staan ongeveer 4,500 stokken per hectare en die geven een rendement van 20 hl per hectare. Deze wijngaard wordt op biodynamische wijze gecultiveerd.

wijn / spijs

Deze wijn vraagt een stevig gerecht zoals wild, gerijpt rundvlees en pikante gerechten. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens