Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Las Vals Roussanne

Type

wit

Appellatie

IGP Aude-Hauterive

Druivenrassen

100% Roussanne

Jaar

2015

Kleur

Goudgeel

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en worden bij aankomst aan de wijnkelder ontrist. De fermentatie, waarbij enkel inheemse gisten worden gebruikt, gebeurt in kruiken en amfora’s van terracotta. Er worden geen sulfieten toegevoegd tijdens de vinificatie. Tot slot rijpt de wijn gedurende 12 maanden in amfora’s van terracotta en gaat daarna ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 4,000 flessen.

neus

De neus toont verse abrikozen, kweeperen, paarse bloemen, basilicum, verse kruiden en een frisse minerale toets.

smaak

Na een frisse en evenwichtige aanzet vinden we rijpe witte vruchten waaronder abrikoos en perzik. Deze wijn eindigt met een hele lange afdronk.

wijngaard

De druiven komen van 23 jaar oude stokken uit hooggelegen wijngaarden die in terrassen zijn uitgewerkt. De ondergrond bestaat uit een oude rivierbedding met kiezels van zandsteen die op een klei en kalksteen bodem liggen. Er groeien 4,500 ranken per hectare. Het rendement voor deze jaargang bedraagt slechts 13 hl per hectare.

wijn / spijs

Zeeduivel met blanke botersaus, krab, warme kreeft, gevogelte met romige sauzen, kalfszwezeriken, risotto en wit vlees.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens