Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Les Chemins

Type

wit

Appellatie

AOP Corbières

Druivenrassen

70% Grenache, 20% Vermentino en 10% Roussanne

Jaar

2017

Kleur

Zeer licht strogeel met een subtiele roze en goudkleurige schijn

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven ondergaan een dubbele selectie alvorens ze ontrist worden. Hierna volgt een directe persing. De fermentatie in inox cuves komt op gang door de inheemse gisten. De wijn rijpt gedurende 4 maanden op droesem in inox tanks waarbij de bâtonnage techniek wordt toegepast. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 6,500 flessen.

neus

De neus is zeer intens aromatisch met rijpe citrus, perzikschil, witte steenvruchten, mineralen en florale impressies met onder andere rozenblaadjes. Hij geeft een mooie lactische impressie.

smaak

In de mond vallen zijn mooie en precieze zuren direct op. De lactische toets vanuit de neus komt terug en verder ligt de focus op exotische vruchten. In de finale vinden we een klein, maar zeer aangenaam bittertje.

wijngaard

De druiven komen van hoog gelegen terrassen in de Montagne d’Alaric. De bodem bestaat uit kiezels uit zandsteen, op de hellingen vind je meer grind op een klei en kalksteenlaag. De stokken zijn gemiddeld zo’n 30 jaar oud en geven een rendement van slechts 18 hl per hectare. Er staan 4,500 ranken per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is de perfecte begeleider van koude salades met langoustines en kreeft, alsook van harde kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens