Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Les Chemins Rouge

Type

rood

Appellatie

AOP Corbières

Druivenrassen

Carignan, Syrah en Grenache

Jaar

2015

Kleur

Intens robijnrood

houtopvoeding

De met de hand geplukte druiven ondergaan, na een dubbele selectie, een 25 tot 28 dagen durende maceratie in betonnen en inox cuves. De fermentatie, die op gang wordt gebracht door het gebruik van inheemse gisten, en rijping op droesem gebeuren in een mix van barriques en cuves. Hierbij wordt de bâtonnage techniek toegepast. Zoals in de wijngaard wordt ook in de wijnkelder volledig biodynamisch gewerkt, zonder toevoeging van sulfieten en enkel met gebruik van inheemse gisten. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 40,000 flessen.

neus

De complexe neus toont aroma's van zwart fruit, sigarenkistje en een prominente kruidige toets waarbij vooral de lavendel in het oog springt. Hij vertoont een licht animale impressie.

smaak

De aanzet toont zeer intens zwart fruit en een prachtige kruidige component. Dankzij zijn weelderige tannines bezit deze wijn een grote structuur en veel materie. Het midden palet, waarin we een zeer verfijnde houtimpressie terugvinden gaat over in een lange afdronk waarin een heel klein bittertje de show steelt.

wijngaard

De wijngaard ligt in Montagne d’Alaric en heeft een ondergrond die uit blauwe mergelsteen en kalkhoudende kleisteen bestaat. Er wordt volledig biodynamisch gewerkt. Er staan 4,500 stokken per hectare. De Grenache ranken zijn 20 jaar oud, de Syrah 15 jaar en de Carignan 50 jaar. Het rendement bedraagt slechts 22 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij gegrild rood vlees en lamskroon met een zuiderse saus. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens