Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Les Lanes

Type

rood

Appellatie

AOP Corbières

Druivenrassen

50% Grenache en 50% Carignan

Jaar

2016

Kleur

Diep rood met paarse rand

houtopvoeding

De hand geplukte druiven ondergaan een 25 dagen durende maceratie in betonnen en inox cuves. De fermentatie en rijping op droesem gebeuren in cuves. Zoals in de wijngaard wordt ook in de wijnkelder volledig biodynamisch gewerkt, zonder toevoeging van sulfieten en enkel met gebruik van inheemse gisten. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 60,000 flessen.

neus

De fruitige neus toont rijpe kersen met een kruidige toets die licht animaal overkomt en aan braambessen doet denken. Er zit een heel lichte lactische toets in die niet storend is maar eerder een expressie is van de mooie symbiose tussen het gekookte fruit en de rijpe vegetale aroma’s van de Carignan.

smaak

De sappige aanzet toont vlezige en rijpe tannines die begeleid worden door medium intense zuren. Het fruit aspect is zeer dominant aanwezig en blijft present tijdens de afdronk.

wijngaard

De wijngaard ligt in Montagne d’Alaric en heeft een ondergrond die uit blauwe mergelsteen en kalkhoudende kleisteen bestaat. Er wordt volledig biodynamisch gewerkt. Er staan 4,500 stokken per hectare. De Grenache ranken zijn 40 jaar oud en de Carignan ranken 60 jaar. Het rendement bedraagt 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren bij éénpansgerechten zoals konijn met pruimen en stoofvlees, maar ook met lamskeftas, kalfsgebraad met provençaalse saus, magret de canard...Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens