Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Les Lanes

Type

rood

Appellatie

AOP Corbières

Druivenrassen

50% Grenache en 50% Carignan

Jaar

2016

Kleur

Diep rood met paarse rand

houtopvoeding

De hand geplukte druiven ondergaan een 25 dagen durende maceratie in betonnen en inox cuves. De fermentatie en rijping op droesem gebeuren in cuves. Zoals in de wijngaard wordt ook in de wijnkelder volledig biodynamisch gewerkt, zonder toevoeging van sulfieten en enkel met gebruik van inheemse gisten. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 60,000 flessen.

neus

De zeer expressieve en frisse neus toont mooi rijp en warm fruit, een complexe minerale component, florale aroma’s en een subtiele animale toets. Zelfs in de statige fase etaleert de neus al een opmerkelijke kruidigheid die nog wordt versterkt na het walsen.

smaak

In de mond is deze sappige wijn een intense ervaring waarbij de typische aroma’s van de Carignan druif domineren. De Grenache geeft een tikje warmte en de geassocieerde alcohol is perfect geïntegreerd. Het frisse en pure fruit is perfect rijp en komt niet gekookt over. De kersen en bosbessen gaan een boeiende interactie aan met de zeer precieze zuren. Het einde van de afdronk etaleert een diepe onderliggende mineraliteit.

wijngaard

De wijngaard ligt in Montagne d’Alaric en heeft een ondergrond die uit blauwe mergelsteen en kalkhoudende kleisteen bestaat. Er wordt volledig biodynamisch gewerkt. Er staan 4,500 stokken per hectare. De Grenache ranken zijn 40 jaar oud en de Carignan ranken 60 jaar. Het rendement bedraagt 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren bij éénpansgerechten zoals konijn met pruimen en stoofvlees, maar ook met lamskeftas, kalfsgebraad met provençaalse saus, magret de canard...Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens