Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Pièce de Roche

Type

rood

Appellatie

IGP Aude Hauterive

Druivenrassen

100% Carignan

Jaar

2014

Kleur

Granaatrood

houtopvoeding

De hand geplukte druiven ondergaan een drievoudige selectie. De fermentatie, die op gang komt door het gebruik van inheemse gisten, neemt plaats in conische houten vaten en in amfora’s van terracotta. De maceratie duurt 30 dagen. Tijdens het vinficatieproces worden er geen sulfieten of zwavel toegevoegd. Tot slot rijpt de wijn gedurende 12 maanden op droesem in een mix van houten vaten en amfora’s. De batonnage techniek wordt toegepast op het gedeelte dat in de houten vaten rijpt. De jaarlijkse productie bedraagt zo'n 6,500 flessen.

neus

Zeer complexe, fijne en diepgaande neus waarbij de focus op het terroir en de mineralen ligt. Verder toont hij elegante impressies van zachte kruiden, kaneel en vijgen.

smaak

In de mond vinden we ragfijne zuren en een gedoseerde kracht die steeds perfect in balans blijft door de zijdezachte en zeer goed versmolten tannines. Het palet toont mineralen en discrete toetsen van kaneel. De zachte kruiden van in de neus komen hier terug. Deze zeer elegante wijn bezit een enorm potentieel.

wijngaard

De Carignan stokken (de helft Riparia Gloire en de andere helft Rupestris) zijn reeds in 1892 aangeplant! Er staan 4,000 stokken per hectare en die gedijen op een bodem van kleine kiezels met een kalk/leem ondergrond. Het rendement bedraagt slechts 19 hl per hectare. Deze wijngaard wordt op biodynamische wijze gecultiveerd.

wijn / spijs

Je kan deze prachtige wijn serveren bij gegrild rood vlees, kalfsvlees met saus, stoofpotten van konijn of kalfswangen, gevogelte in romige sauzen, zachte kazen...

Awards

Bettane & Desseauve : 16/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens