Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Pièce de Roche

Type

rood

Appellatie

IGP Hauterive

Druivenrassen

100% Carignan

Jaar

2012

Kleur

Zeer intens paarsrood met gekleurde tranen

houtopvoeding

De hand geplukte druiven ondergaan een drievoudige selectie. De fermentatie, die op gang komt door het gebruik van inheemse gisten, neemt plaats in conische houten vaten en in amfora’s van terracotta. De maceratie duurt 30 dagen. Tijdens het vinficatieproces worden er geen sulfieten of zwavel toegevoegd. Tot slot rijpt de wijn gedurende 12 maanden in een mix van houten vaten en amfora’s. De batonnage techniek wordt toegepast op het gedeelte dat in de houten vaten rijpt.

neus

De intense en fruitige neus toont een lichte alcoholische toets. Het zwarte bosfruit komt gekookt en warm over. Een duidelijke houtimpressie maakt het geheel nog complexer en dieper.

smaak

Stevige en krachtige aanzet met doordringende maar rijpe tannines met een zeer vullend mondgevoel. Deze wijn explodeert na enkele seconden op de tong door de zuren en spanning in de mond die verraden dat deze wijn nog te jong is om nu al zijn volle potentieel te tonen. Het Fruit proeft nog jong en zacht aan en de finale is zeer lang en uiterst versmolten.

wijngaard

De Carignan stokken (de helft Riparia Gloire en de andere helft Rupestris) zijn reeds in 1892 aangeplant. Er staan 4,500 stokken per hectare en die gedijen op een bodem van kleine kiezels met een kalk/leem ondergrond. Het rendement bedraagt slechts 19 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze prachtige wijn serveren bij gegrild rood vlees, kalfsvlees met saus, stoofpotten van konijn of kalfswangen, gevogelte in romige sauzen, zachte kazen...

Awards

La Revue du Vin de France : 17/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens