Château La Baronne - Corbières

Château La Baronne - Vermentino NW

Type

wit

Appellatie

Vin de France

Druivenrassen

100% Vermentino

Jaar

2016

Kleur

Diep intens goudgeel

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en ondergaan hierbij een strenge selectie. De druiven worden ontrist. De vinificatie gebeurt deels in amphora van terracotta, deels in kruiken en deels in kleine inox tanks. Er worden geen sulfieten toegevoegd en er wordt enkel gebruik gemaakt van inheemse gisten. De wijn rijpt op droesem in kruiken en eivormige terracotta vaten, en dit gedurende 6 maanden. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 4,800 flessen.

neus

De neus toont aroma's van honing, exotisch fruit, rijpe witte vruchten en florale toetsen. In het complexe palet vinden we ook een zeer belangrijke minerale component met geplette rots en kalksteen.

smaak

Deze krachtige wijn toont complexe aroma's van exotisch fruit en florale impressies. De hoge zuren geven deze wijn voldoende frisheid.

wijngaard

De ranken zijn ongeveer 25 jaar oud en groeien in een wijngaard die in terrasvorm is uitgewerkt door de erosie van een rivier. De bodem bestaat uit kiezels van zandsteen op een klei en kalksteen bodem. Er staan ongeveer 4,500 stokken per hectare en die geven een rendement van 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij visgerechten met frisse sauzen, gebakken sint-jacobsschelpen, gevogelte, zachte kazen... 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens