Château Malescasse

Château Malescasse - Moulin Rose (magnum)

Type

rood

Appellatie

AOC Haut-Médoc

Druivenrassen

48% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot en 8% Petit Verdot

Jaar

2014

Kleur

Granaatrood met paarse reflecties

houtopvoeding

De fermentatie gebeurt voor een deel in inox cuves waarbij de temperatuur tussen de 26 en 28 °C wordt gehouden. Tijdens dit proces gebeurt een zachte pigeage. Bij het andere deel van de fermentatie wordt halfweg een délestage gedaan. Na 3 weken wordt de wijn uit de inox cuves gehaald. De malolactische fermentatie neemt plaats in een mix van barriques (waarvan 30% nieuwe vaten) en inox cuves. De 12 maanden durende rijping gebeurt in eiken vaten die voor de 2e of 3e keer worden gebruikt.

neus

De expressieve en complexe neus toont aroma’s van rijpe bosvruchten en impressies van de vatlagering.

smaak

In de mond vinden we een ronde en soepele wijn. De tannines zijn zijdezacht en mooi versmolten. Hij bezit een grote levendigheid en straalt hierdoor veel energie uit. In de lange afdronk domineert het rijpe fruit.

wijngaard

De druiven komen van een 5 hectare grote wijngaard met een kiezelrijke kalkbodem. Er gebeurt een groene pluk om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een duurzame manier bewerkt en de strijd tegen het onkruid gebeurt op mechanische wijze. Het rendement bedraagt 45 hl per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij gegrild vlees of charcuterie.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens