Château Malescasse

Château Malescasse - Moulin Rose (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

AOC Haut-Médoc

Druivenrassen

55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot

Jaar

2015

Kleur

Granaatrood met een paarse schijn

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en neemt plaats in inox vaten tussen de 26 en 28 °C. De alcoholische fermentatie en maceratie nemen samen 4 weken in beslag. De malolactische fermentatie gebeurt op vat. De wijn rijpt gedurende 10 maanden in vaten uit Franse eik.

neus

De rijke neus opent direct met weelderig fruit waarin kleine rode en zwarte vruchten de hoofdrol spelen. Hij toont aroma’s van rode en zwarte bessen, frambozen, cassis, bramen en vlierbessen. Zoethout, een kruidige component en delicate impressies van menthol zorgen voor een zeer complexe neus.

smaak

In de mond vinden we een ronde en uitgebalanceerde wijn met rijp fruit en mooi versmolten tannines.

wijngaard

De druiven komen van een 5 hectare groot perceel dat deel uitmaakt van hun 40 hectare grote wijngaard. Het terroir bestaat uit een kiezelrijke kalk- en zandbodem. Er gebeurt een groene pluk om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een duurzame manier bewerkt en de strijd tegen het onkruid gebeurt op mechanische wijze. De 20 jaar oude stokken geven een rendement van 38 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij kalf met paddenstoelen en polenta kroket, stoofpot van vis in roomsaus met tuinbonen en venkel, of lamsnek met gratin, peterselie en groentegarnituur. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens