Château Malescasse

Château Malescasse (ook verkrijgbaar in 37,5 cl, magnum en dubbele magnum)

Type

rood

Appellatie

Cru Bourgeois Haut-Médoc

Druivenrassen

41% Cabernet Sauvignon, 48% Merlot en 11% Petit Verdot

Jaar

2012

Kleur

Granaatrood met robijnen reflecties

houtopvoeding

De vinificatie gebeurt grotendeels in 90 hl grote houten cuves. Tijdens de fermentatie wordt het sap regelmatig overgepompt en wordt de pigeage techniek toegepast. De daaropvolgende malolactische fermentatie neemt plaats in eiken vaten waarvan 35% nieuwe vaten. Tot slot rijpt de wijn gedurende 12 maanden op droesem in eiken vaten.

neus

De neus ontwikkelt aroma’s van rode en zwarte vruchten, kruidige toetsen en elegante impressies van balsamico.

smaak

In de mond toont deze wijn zich elegant en rond met goed afgelijnde tannines. De aroma’s van bosvruchten evolueren naar een verfijnde gerookte toets. Hij toont een mooie lengte.

wijngaard

De ranken gedijen op een kiezelrijke zacht glooiende bodem die zijn onstaan door alluviale afzettingen van de Garonne in het Kwartair tijdperk. Deze sedimenten, die uit zandsteen, grind en klei bestaan, liggen op een substraat van kalk. Deze arme bodem bezit een goede natuurlijke drainage. Dit zorgt ervoor dat de wortels diep moeten graven om voldoende voedsel te vinden en dit leidt tot een rijke en complexe wijn. De ranken op deze 40 hectare grote wijngaard zijn gemiddeld een 35 jaar oud en geven een rendement van 38 hl per hectare. 45% van de oogst wordt voor deze cuvée gebruikt, het betreft voornamelijk de oudste stokken.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede match bij rundvlees en een gevogelte gebraad.

Awards

Gault & Millau : 16/20
Tim Atkin : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens