Château Miraval

Château Miraval - Rosé (ook in 37,5 cl en magnum verkrijgbaar)

Type

rosé

Appellatie

AOP Côtes de Provence

Druivenrassen

Cinsault, Grenache, Syrah en Rolle

Jaar

2017

Kleur

Licht bloemblaadje roze met elegante reflecties

houtopvoeding

De druiven worden voornamelijk tijdens de ochtend geplukt zodat ze in hun meest frisse toestand naar het wijnhuis kunnen vervoerd worden. Daar aangekomen ondergaan ze een selectie en worden ze ontrist. De Cinsault, Grenache en Rolle druiven ondergaan een directe persing. Voor de Syrah wordt de ‘saignée’ techniek gebruikt. 95% van de druiven ondergaan een temperatuur-gecontroleerde fermentatie in inox cuves, de overige 5% ondergaan dit proces in eiken vaten waarbij een bâtonnage gebeurt.

neus

De neus toont een mooie expressie van fris fruit en lentebloemen.

smaak

Deze zeer fijne rosé vertoont verfrissende fruitige zuren die het einde van het midden palet domineren. Deze elegante rosé is perfect in balans en eindigt met minerale impressies en een zeer subtiele ziltige toets op het einde van de afdronk.

wijngaard

De druiven komen gedeeltelijk van de best gelegen percelen op hun domein en deels van percelen in een vallei in het hart van de Provence met een klei en kalk bodem die deels in terrassen zijn uitgewerkt en dit op een hoogte van rond de 350 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is hier vrij fris gezien de regio en door de hoge ligging is er een grote variatie tussen de dag en nacht temperaturen, zo profiteren de druiven van de nachtelijke koelte.

wijn / spijs

Je kan deze fijne en elegante rosé serveren bij delicate visgerechten, bouillabaisse, kruidige salades van gevogelte en zomerse salades met zeevruchten en agrum.

Awards

Jeb Dunnuck : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens