Château Petit Bocq

Château Petit Bocq 2015 (ook verkrijgbaar in 37,5 cl, magnum en 300 cl)

Type

rood

Appellatie

Saint-Estèphe

Druivenrassen

50% Merlot, 48% Cabernet-Sauvignon en 2% Petit Verdot

Jaar

2015

houtopvoeding

De pluk gebeurt manueel en hierbij neemt al een strenge selectie plaats. Bij aankomst aan de wijnkelder volgt een tweede selectie en na het ontristen van de trossen gebeurt dit zelfs nog een derde keer. Er gebeurt een klassieke vinificatie waarbij de druiven eerst een koude pre-maceratie ondergaan. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en neemt grotendeels plaats in stalen tanks. Een kleine hoeveelheid van het sap ondergaat zijn fermentatie in nieuwe eiken vaten. Sinds 2004 is men gestopt met de wijn een malolactische fermentatie in barrique te laten ondergaan. Er is nu voor gekozen om de ganse fermentatie temperatuur-gecontroleerd uit te voeren omdat er op die manier meer controle op het proces is. De rijping gebeurt in vaten uit Franse eik die afkomstig is uit het woud van Haute Futaie. Jaarlijks wordt één derde tot de helft van de vaten vernieuwd.

wijngaard

De ondergrond bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen. Bij de toplaag kun je twee verschillende types onderscheiden. Op de hoger gelegen heuvels die uitkijken op de Gironde vind je een kiezelrijke toplaag die voor de nodige finesse in de wijnen zorgt. Château Petit Bocq bezit onder andere in Marbuzet, Petit Vignolles, Blanquet en Tronquoy percelen met deze bodemeigenschappen. De percelen in Le Puy, Camots, Houissant, Carcasset en Bois de Leyssac hebben een hoger aandeel kalksteen in de toplaag en deze geeft kracht aan de wijnen. Het domein exploiteert ook nog percelen met een zandige of klei bodem. Er staan zo’n 8,000 à 10,000 ranken per hectare. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 38 jaar en die geven een rendement van zo’n 50 hl per hectare.

Awards

La Revue du Vin de France : 16/20



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens