Peyrassol

Château Peyrassol - Blanc

Type

wit

Appellatie

AOC Côtes de Provence

Druivenrassen

100% Rolle

Jaar

2016

Kleur

Licht goudgeel

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kratten naar het wijnhuis. Daar aangekomen worden ze ontrist en ondergaan ze zo snel mogelijk de persing, dit om ongewenste oxidatie te voorkomen. Na een koude en statische debourbage start de fermentatie die aan een lage temperatuur gebeurt in inox tanks. De wijn rijpt 8 maanden op droesem in inox cuves.

neus

De neus toont aroma’s van honing, agrum en witte vruchten.

smaak

Deze witte wijn toont een grote finesse en elegantie waarbij hij steeds de perfecte balans weet te behouden. Hij eindigt met agrum, abrikoos en subtiele minerale toetsen.

wijngaard

De druiven voor deze cuvée komen van de oudste stokken van het domein. Deze ranken die minstens 45 jaar oud zijn geven een rendement van 35 hl per hectare. De steenachtige bodem bestaat uit de typische kalkhoudende klei, hier wel met een klei dominantie. Het terroir vindt zijn oorsprong in het Trias tijdperk. De percelen worden op een ecologisch verantwoorde manier bewerkt.

wijn / spijs

Deze wijn is een mooie combinatie met gegrilde vis, sint-jacobsschelpen, risotto met langoustines, zeevruchten en geitenkaas. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens