Peyrassol

Château Peyrassol - Rosé (ook verkrijgbaar in 50 cl en magnum)

Type

rosé

Appellatie

AOP Côtes de Provence

Druivenrassen

46% Cinsault, 27% Grenache, 11% Mourvèdre, 9% Rolle en 7% Syrah

Jaar

2017

Kleur

Licht roze met zilverachtige accenten

houtopvoeding

De druiven wordt enkel tijdens de ochtendlijke uren manueel geplukt, zo arriveren ze in hun meest frisse toestand op het wijnhuis. Daar aangekomen worden de trossen ontrist en ondergaan ze een directe persing. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie in inox tanks gebeurt apart voor elk druivenras. Tot slot heeft deze rosé nog 4 maanden op droesem in inox tanks gerijpt. De finale assemblage gebeurt pas hierna.

neus

De fruitige neus toont expressies van witte perzik, peer en citrusvruchten.

smaak

In de mond toont deze rosé zich zeer gestructureerd met fijne tannines die overgaan in een elegante finale waarin we een verfrissend bittertje vinden.

wijngaard

De percelen worden op een ecologisch verantwoorde manier bewerkt. De ranken zijn gemiddeld 20 jaar oud en geven een rendement van 45 hl per hectare. De steenachtige bodem met een groot aandeel grind bestaat uit de typische kalkhoudende klei, hier wel met een klei dominantie. Deze terroir is tijdens het Trais tijdperk gevormd. Om de biodiversiteit te verhogen wordt er graan gezaaid tussen de ranken.

wijn / spijs

Deze rosé biedt een uitgebreid aantal combinatiemogelijkheden gaande van het aperitief tot het dessert. Je kan hem serveren bij gemarineerde zalm, gegrilde rivierkreeft, wit vlees met een champignonsaus, geitenkaas en een frisse salade met verbena en brasem. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens