Peyrassol

Château Peyrassol - Rouge

Type

rood

Appellatie

AOP Côtes de Provence

Druivenrassen

60% Cabernet Sauvignon en 40% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Donker granaatrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan nog een tweede selectie bij aankomst in de wijnkelder. De trossen worden ontrist en gaan via zwaartekracht naar de cuves. De vinificatie van de druivenrassen gebeurt apart. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie neemt plaats in betonnen kuipen en duurt 3 weken, hierbij wordt de pigeage techniek gebruikt en wordt het sap regelmatig overgepompt. De rijping duurt 18 maanden en gebeurt deels in eiken vaten (waarvan 15% nieuwe), deels in foudres en deels in betonnen cuves.

neus

Zijn verleidelijke neus toont aroma’s van kruiden, laurier, zwarte kersen, bramen, cassis en frambozen. Dit alles is mooi verweven met de houttoetsen die afkomstig zijn van de vatlagering.

smaak

In de mond vinden we een volle en goed gestructureerde wijn met zachte tannines die mooi in balans is. Hij toont een verfijnde houttoets.

wijngaard

De druiven voor deze cuvée komen van de oudste stokken van het domein. Deze ranken die minstens 45 jaar oud zijn geven een rendement van 30 hl per hectare. De steenachtige bodem bestaat uit de typische kalkhoudende klei, hier met een klei dominantie. Het terroir vindt zijn oorsprong in het Trias tijdperk. De percelen worden op een ecologisch verantwoorde manier bewerkt.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van gegrild rood vlees, terrine van eendenlever en groot wild in saus. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens