Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Le Clos du Pic

Type

rood

Appellatie

AOP Languedoc Pic Saint Loup

Druivenrassen

Syrah en Mourvèdre

Jaar

2016

Kleur

Diep en donker rood

houtopvoeding

De druiven ondergaan een strenge selectie en worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. De vinificatie van de twee druivenrassen gebeurt apart. De fermentatie gebeurt in houten vaten. De lange maceratie neemt 5 weken in beslag. De wijn rijpt gedurende 18 maanden in eiken vaten.

neus

De neus is tevens krachtig en elegant met aroma’s van zwarte vruchten. Na het walsen komt de kruidige component mooi opzetten.

smaak

In de mond toont deze wijn een perfect evenwicht tussen de concentratie en zijn elegantie. In het midden palet vinden we zwarte vruchten met cassis, kersen op alcohol, kaneel en kruidnagel. De overvloedige tannines zijn mooi versmolten en zitten mooi in balans met de houtimpressies van de lange vatlagering.

wijngaard

De percelen in Pic Saint Loup zijn zuidwaarts georiënteerd en de bodem bestaat uit klei, kalksteen en mergel. Er heerst een mediterraan klimaat maar door de hogere ligging dan de andere percelen van Puech-Haut is de hitte hier toch iets minder extreem dan in de vlaktes van de Languedoc, het is er ook iets vochtiger. Het rendement bedraagt 20 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van everzwijn, rundvlees en Boeuf Bourguignon. Deze wijn serveer je het beste tussen de 16 °C en 18 °C.

Awards

Robert Paker : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens