Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Prestige Blanc

Type

wit

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

Roussane en Marsanne

Jaar

2017

Kleur

Helder en intens strogeel

houtopvoeding

De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt apart. Na de persing volgt een koude en statische debourbage in inox tanks. De fermentatie aan een lage temperatuur neemt plaats in cuves. Hierna rijpt de wijn gedurende 8 maanden op droesem in eiken vaten waarbij er de eerste maanden regelmatig een bâtonnage gebeurt.

neus

De neus toont een opmerkelijke florale component. Verder vinden we er rijpe ananas, verse kruiden en een lichte houtimpressie in terug. De alcohol is mooi verweven maar hij toont zijn warme maritieme afkomst. Na het walsen wordt hij iets ronder met impressies van verse amandelen. Het fruit is nu iets subtieler aanwezig. Hij behoudt steeds zijn balans.

smaak

In de mond geeft deze wijn een zeer frisse aanzet op de tong met hoge zuren en rijpe botertoetsen. De wijn bouwt gestaag op en toont zich krachtig naar het einde toe met een kleine druifbitter en een mooie houtimpressie. Opnieuw is het fruit op de achtergrond en zijn het de florale toetsen en kruidigheid die domineren. Prachtig glas wijn dat zeker goed zal evolueren en waar we binnen enkele jaren dubbel zoveel van zullen genieten als vandaag!

wijngaard

Château Puech-Haut omvat 170 hectare waarvan 100 te Saint-Drézéry, een klein dorp op 15 km van Montpellier. De kalk en kleigrond zit vol met grote ronde keien die door de Rhône tijdens het Quartair tijdperk zijn aangevoerd. Hierdoor heeft de ondergrond van de percelen een goede drainage. Het klimaat is van het mediterrane type, wat zeer gunstig is voor de wijnbouwer. De percelen op de berghellingen zijn door de nabijheid van de Middellandse zee en de vaak aanwezige Mistral beschermd tegen grote schommelingen van de temperatuur. De percelen liggen op zuidwaarts gerichte hellingen. Het rendement bedraagt 45 hl per hectare.

wijn / spijs

Als aperitief, bij kreeft thermidor, kalfsvlees, half harde kazen en stevige visgerechten.

Awards

Robert Parker : 90/100
Jeb Dunnuck : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens