Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Prestige Rouge

Type

rood

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

60% Grenache en 40% Syrah

Jaar

2016

houtopvoeding

De wijn ondergaat een traditionele vinificatie in betonnen kuipen waarbij de Syrah een 5 weken durende maceratie ondergaat en de Grenache een maceratie van 3 à 4 weken. Een kwart van de Syrah rijpt gedurende een jaar in reeds gebruikte houten vaten, de rest van de wijn rijpt in betonnen kuipen.

neus

De pure neus toont toetsen van de houtopvoeding, frambozen, kirsch en pruimen.

wijngaard

Château Puech-Haut omvat 170 hectare waarvan 100 te Saint-Drézéry, een klein dorp op 15 km van Montpellier. De kalk en kleigrond zit vol met grote ronde keien die door de Rhône tijdens het Quartair tijdperk zijn aangevoerd. Hierdoor heeft de ondergrond van de percelen een goede drainage. Het klimaat is van het Mediterrane type. De percelen liggen tussen de 50 en 150 meter hoog en ze zijn door de nabijheid van de Middellandse zee en de vaak aanwezige Mistral wind beschermd tegen grote schommelingen van de temperatuur. De 27 jaar oude stokken geven een rendement van 40 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede combinatie met stevige wildgerechten, gegrilde eend, rood vlees, lam, rundvlees en kaasschotels. Je serveert hem best tussen de 16 en 18 °C.

Awards

Jeb Dunnuck : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens