Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Prestige Rouge (magnum)

Type

rood

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

60% Grenache en 40% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Intens donkerrood met paarse stroperige tranen

houtopvoeding

De wijn ondergaat een traditionele vinificatie in betonnen kuipen. 20% van de Syrah rijpt op reeds gebruikte houten vaten, de rest van de wijn rijpt in betonnen kuipen.

neus

De neus opent vrij direct op zwart fruit (winegum), veel braambessen in confituurstijl, zwarte olijven en cederhout. Na walsen expressiever en komen ook hinten van rood fruit (bosaardbei en jeneverbes) in het verhaal bijspringen. De rokerige toetsen van het vatgebruik geven een zeer interessante meerwaarde en maken het geheel vrij complex toch toegankelijk en niet vermoeiend.

smaak

De aanzet is krachtig en vlezig met verrassend hoge zuren die je palet even dooreen schudden. Pas nadien komt de bitterheid, die overkomt als een hele tros druiven in de mond. Bij deze bedoel ik dat het zeer geconcentreerd en krachtig is en dat je duidelijk merkt dat er hout, veel alcohol en veel zuren nodig waren om de fruitcomponenten geen solo te laten spelen. Deze wijn moet je toch op zijn potentieel kopen, er zit hier nog zeer veel muziek in na voldoende kelderrust.

wijngaard

Château Puech-Haut omvat 170 hectare waarvan 100 te Saint-Drézéry, een klein dorp op 15 km van Montpellier. De kalk en kleigrond zit vol met grote ronde keien die door de Rhône tijdens het Quartair tijdperk zijn aangevoerd. Hierdoor heeft de ondergrond van de percelen een goede drainage. Het klimaat is van het mediterrane type, wat zeer gunstig is voor de wijnbouwer. De percelen op de berghellingen zijn door de nabijheid van de Middellandse zee en de vaak aanwezige Mistral beschermd tegen grote schommelingen van de temperatuur. Het rendement bedraagt 40 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede combinatie met stevige wildgerechten, gegrilde eend, rood vlees, lam, rundvlees en kaasschotels. Je serveert hem best tussen de 16 en 18 °C.

Awards

Robert Parker : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens