Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Quercus

Type

rood

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

90% Grenache en 10% Syrah

Jaar

2014

Kleur

Granaatrood

houtopvoeding

De druiven ondergaan een strenge selectie en worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. Beide druivenrassen ondergaan een aparte vinificatie. De alcoholische fermentatie is temperatuur-gecontroleerd. De extractie en maceratie gebeuren op een zachte manier, hierdoor neemt het ganse vinificatieproces 30 dagen in beslag. De Grenache rijpt gedurende 14 maanden in cuves en de Syrah verblijft 14 maanden in kleine vaten van nieuwe eik.

neus

De intens aromatische neus biedt expressies van rode vruchten met aardbeien en kersen. Verder vinden we er ook toetsen van chocolade en Zwarte-Woudtaart in terug.

smaak

In de mond toont deze intense wijn een groot volume met aalbessen, aardbeien en zoete siroop. De tannines zijn zijdezacht en mooi versmolten. Tijdens de lange afdronk toont hij een discrete zoete toets.

wijngaard

Het terroir bestaat uit klei en kalksteen met ronde kiezels die afkomstig zijn van alluviale afzettingen door de Rhône tijdens het Kwartair. Het rendement bedraagt 20 hl per hectare.

wijn / spijs

Ideaal bij gegrild rood vlees, everzwijn, stoofpotjes en wildgerechten. Je serveert hem best lichtjes gekoeld tussen de 16 en 18 °C.

Awards

Robert Parker : 92-94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens