Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Reboussier

Type

rood

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

85% Carignan en 15% Grenache

Jaar

2014

Kleur

Intens purper

houtopvoeding

De druiven ondergaan een strenge selectie en worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. Beide druivenrassen ondergaan een aparte vinificatie. De alcoholische fermentatie is temperatuur-gecontroleerd. De extractie en maceratie gebeuren op een zachte manier, hierdoor neemt het ganse vinificatieproces 30 dagen in beslag. De Carignan rijpt gedurende 12 maanden in kleine vaten waarvan de helft nieuwe en de andere helft 1 jaar oude vaten. De jaarlijkse productie bedraagt zo'n 2,000 flessen.

neus

De geraffineerde neus toont intens rood fruit met aardbeien en frambozen. Na het walsen komen aroma’s van cacao en vijgen vrij.

smaak

De genereuze aanzet toont een frisse wijn met zijdezachte tannines die steeds in balans blijft. In het midden palet vinden we toetsen van nootmuskaat, kruidnagel, inkt en een delicate houttoets.

wijngaard

Het terroir bestaat uit klei en kalksteen met ronde kiezels die afkomstig zijn van alluviale afzettingen door de Rhône tijdens het Kwartair. De 85 jaar oude Carignan stokken geven een rendement van 20 hl per hectare.

wijn / spijs

Je serveert hem best tussen de 16 en 18 °C bij gegrild rood vlees, stoofpotjes, wildgerechten, osso bucco, kalfsvlees en eendenborst.

Awards

Robert Parker : 93-95/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens