Château Puech-Haut - Saint-Drézéry

Château Puech-Haut Tête de Belier Blanc

Type

wit

Appellatie

AOP Languedoc Saint-Drézéry

Druivenrassen

Roussane, Marsanne, Grenache blanc en Viognier

Jaar

2016

Kleur

Briljant goudgeel

houtopvoeding

De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt apart. Na de persing volgt een koude debourbage in inox tanks. De fermentatie aan een lage temperatuur neemt plaats in vaten van Franse eik, een mix van nieuwe en één jaar oude vaten. Hierna rijpt de wijn gedurende 8 maanden op droesem in eiken vaten waarbij er de eerste maanden regelmatig een bâtonnage gebeurt.

neus

De neus geeft een explosie van exotische vruchten, abrikoos en perzik. Verder toont hij een warme toets van witte chocolade.

smaak

De frisse aanzet toont citrusvruchten. In het midden palet vinden we een zeer evenwichtige wijn die overgaat in een mooi afgeronde afdronk met florale toetsen van acacia’s.

wijngaard

Château Puech-Haut omvat 170 hectare waarvan 100 te Saint-Drézéry, een klein dorp op 15 km van Montpellier. De kalk en kleigrond zit vol met grote ronde keien die door de Rhône tijdens het Quartair tijdperk zijn aangevoerd. Hierdoor heeft de ondergrond van de percelen een goede drainage. Het klimaat is van het mediterrane type, wat zeer gunstig is voor de wijnbouwer. De percelen op de berghellingen zijn door de nabijheid van de Middellandse zee en de vaak aanwezige Mistral beschermd tegen grote schommelingen van de temperatuur. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van king crab, kreeft, kalfszwezeriken in een romige saus, fazant, de betere vissoorten, wit vlees, gebakken kalfsvlees met asperges en champignons, varkenshaasje met een citroensaus en kazen zoals bv Reblochon. Je serveert hem best tussen de 10 en 12 °C.

Awards

Robert Parker : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens