Domaine du Clos des Tourelles

Clos des Tourelles 2014

Type

rood

Appellatie

Gigondas

Druivenrassen

80% Grenache en 20% Syrah

Jaar

2014

Kleur

Intens kersenrood

houtopvoeding

De volledige trossen worden geperst. De fermentatie wordt op gang gebracht door het gebruik van inheemse gisten. De wijn rijpt gedurende 15 maanden in grote houten vaten. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

Heel complexe en rijke neus met rijp rood fruit, menthol, delicate getoaste impressies, basilicum en eucalyptus. Na walsen volgt er nog een volledig nieuw palet van kruidige en florale aroma's die na enkele jaren kelderrust nog zullen toenemen en zich verder zullen ontplooien.

smaak

De wijn toont een volle en krachtige aanzet met veel en diep rood en zwart fruit. Ondanks zijn kracht blijft hij zeer elegant waarbij het nog hoge aandeel tannines, de fijne zuren en de goed verweven hout impressies mooi samen smelten. Deze wijn smeekt gewoon om herproefd te worden.

wijngaard

De wijngaard van Domaine des Tourelles ligt dicht tegen het dorp Gigondas. Hij is noordwestelijk georiënteerd en profiteert van een koel microklimaat die er voor zorgt dat de oogst heel laat gebeurt en de druiven dus een langzaam en egaal rijpingsproces ondergaan. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen waarin een zeer specifieke zandcomponent verweven zit.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij wild, everzwijn, gerijpt rundvlees en stevige eenpansgerechten.

Awards

Vinous : 91-93/100
Robert Parker : 93-95/100
Decanter : 96/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens