Domaine du Clos des Tourelles

Clos des Tourelles 2017 (en primeur) (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Gigondas

Druivenrassen

80% Grenache en 20% Syrah

Jaar

2017

houtopvoeding

De volledige trossen worden geperst. De fermentatie wordt op gang gebracht door het gebruik van inheemse gisten. De wijn rijpt gedurende 15 maanden in grote houten vaten. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De zeer aromatische en elegante neus bezit een fruitig karakter met knapperig zwart fruit, geplette bramen, violet en een belangrijke kruidige component.

smaak

De warme aanzet wordt snel gevolgd door een opmerkelijke fraîcheur die zo kenmerkend is voor deze wijn. Het rijke en fruit toont zich met toetsen van zwarte kersen, krieken en bramen. De fijne en krokante tannines zijn mooi rijp. Het terroir zorgt voor een schitterende mineraliteit. Verder toont hij ook grafiet en gebrande toetsen. De fijne zuren en de mineraliteit bekoren in de lange afdronk.

wijngaard

De wijngaard van Domaine des Tourelles ligt dicht tegen het dorp Gigondas. Hij is noordwestelijk georiënteerd en profiteert van een koel microklimaat die er voor zorgt dat de oogst heel laat gebeurt en de druiven dus een langzaam en egaal rijpingsproces ondergaan. De toplaag van deze bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen waarin een zeer specifieke zandcomponent verweven zit. De onderlaag bestaat uit mergel en zand. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens