Peyrassol

Commanderie de Peyrassol - Rosé (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rosé

Appellatie

AOP Côtes de Provence

Druivenrassen

45% Cinsault, 29% Grenache, 15% Syrah, 6% Rolle en 5% Mourvèdre

Jaar

2017

Kleur

Zacht roze met zilverachtige accenten

houtopvoeding

De druiven worden 's nachts geplukt zodat ze in hun meest frisse toestand op het wijnhuis arriveren. De trossen worden ontrist. Een deel van de druiven ondergaat een directe persing, de overige druiven ondergaan eerst een koude maceratie op schil gedurende enkele uren. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie in inox tanks gebeurt apart voor elk druivenras. Tot slot heeft deze rosé nog enkele maanden in inox tanks gerijpt.

neus

In de neus vinden we direct kleine rode vruchten zoals bosaardbeien en frambozen terug. Na het walsen komen ook de aroma’s van de citrusvruchten boven.

smaak

In de mond toont deze frisse rosé zich licht en delicaat met toetsen van rode bessen en citroen.

wijngaard

De bodem bestaat uit kalk en kleisteen met een groot aandeel grind die hun oorsprong vinden in het Trias tijdperk. De percelen worden op een ecologisch verantwoorde manier bewerkt. Om de biodiversiteit te verhogen wordt er graan gezaaid tussen de ranken, deze hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en geven een rendement van 50 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze rosé zowel als aperitief als maaltijdbegeleider serveren. Hij gaat goed samen met Provençaalse gerechten, tapenade, zeewolf met venkel, zeebarbeel met een kruidige saus op basis van tijm, sushi, gegrilde sardines, tartaar van tonijn en hij is ook de perfecte begeleider van een fruitig dessert. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens