Vignobles Denois - Limoux

Denois - Bulles d'Argile Brut Nature

Type

crémant

Appellatie

Crémant de Limoux

Druivenrassen

Pinot Noir en Chardonnay

Jaar

Kleur

Helder goudgeel met een zilveren schittering

houtopvoeding

De druiven worden op het einde van de nacht en tijdens de vroege ochtend met de hand geplukt. Hierbij gebeurt al een eerste selectie en zo arriveren de druiven in hun meest frisse toestand aan de wijnkelder. Hier ondergaan de druiven een lichte persing. Enkel het eerste perssap wordt voor deze cuvée gebruikt. De eerste fermentatie en 10 maanden durende rijping op droesem gebeuren in eiken Bourgogne vaten die minstens 10 jaar oud zijn. Tijdens gans dit proces worden er geen sulfieten toegevoegd. De tweede fermentatie neemt plaats in de fles. Deze crémant bevat 1 gram per liter restsuiker.

neus

De rijpe neus toont witte steenvruchten met peer, brioche en een kruidige toets met witte peper.

smaak

In de mond toont deze frisse crémant zich zeer elegant en mooi in balans. In het midden palet vinden we een discrete geroosterde toets.

wijngaard

De druiven komen van wijngaarden in de Roquetaillade en uit het hoger gelegen gedeelte van de Aude vallei in Magrie aan de voet van de Pyreneeën. Het terroir bestaat hier voornamelijk uit kalksteen. De wijngaarden worden op een biologische wijze bewerkt. Het rendement bedraagt slechts 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Drink deze bubbels als aperitief of als begeleider van amandelen, kreeft of varkensvlees. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens