Vignobles Denois - Limoux

Denois - Chloë

Type

rood

Appellatie

AOP Limoux

Druivenrassen

100% Merlot

Jaar

2015

Kleur

Intens granaatrood

houtopvoeding

De hand geplukte druiven worden in een kleine boxen naar het wijndomein getransporteerd. De bessen worden in hun geheel in tanks die gevuld zijn met een inert gas geplaatst. De extractie gebeurt op een zachte manier met slechts een minieme persdruk en zonder toevoeging van sulfieten. Hierna vertoeft hij 10 maanden op eiken vaten van 1 en 2 jaar oud. Tot slot rijpt hij nog 1 jaar op fles in de kelders van het domein.

neus

Prachtige en intense neus met aroma's van rijpe zwarte bessen (braambessen en cassis), cacao, potloodpunt, licht gebrande koffietoetsen en een frisse kruidigheid.

smaak

Intens, rijk en heel evenwichtig. Zuivere en sappige aanzet met rijp rood fruit perfect in balans met de heel soepele en rijpe tannines. Dankzij de biologische benadering is dit fruit zeer zuiver en expressief waardoor deze Limoux een waar plezier is om te proeven! Een mooie en harmonieuze rode wijn met een groot bewaarpotentieel. Een echte aanrader voor de Pomerol liefhebbers!

wijngaard

De druiven komen van oude Merlot stokken in de Bourdette wijngaard die tegenover het kasteel van Roquetaillade ligt. De druiven profiteren van de frisheid die samengaat met de vrij hoog geleden wijngaarden in de Haute Vallée de l'Aude. De regio kent traditioneel een zonnige nazomer die ervoor zorgt dat de druiven een optimale rijpheid bereiken. Sinds 2009 wordt er volledig biologisch gewerkt.

wijn / spijs

Serveren op maximaal 18 °C met rood vlees dat saignant is gebakken, eendenborst, hertenkalffilet, rib van rundvlees en eekhoorntjesbrood. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens