Vignobles Denois - Limoux

Denois - Pinot Noir "Grand Vin"

Type

rood

Appellatie

IGP Haute Vallée de l'Aude

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2013

houtopvoeding

De druiven worden in niet afgesloten demi-muids en in kleine inox cuves gedaan en dit zonder de toevoeging van sulfieten. Overmatige extractie wordt vermeden en dit om de finesse van de wijn te behouden. Hierna wordt de wijn zonder toevoeging van zwavel op reeds gebruikte vaten van 500 liter gedaan. De malolactische fermentatie eindigt op een natuurlijke wijze en hierna rijpt de wijn sur lies. Een kleine hoeveelheid sulfiet wordt toegevoegd om het delicate karakter van de wijn te beschermen.

smaak

Hij vertoont het vrij typische fruit van een grote Pinot Noir met oa Morello (zure kers). Zijn andere kenmerken zijn de kruiden, frisheid, licht en heel elegant. De stijlkeuze van de wijnbouwer voor deze wijn is sowieso elegantie boven kracht.

wijngaard

De druiven komen van de wijngaard in Magrie in de Haute Vallée de l'Aude. Enkel de allerbeste druiven worden gebruikt voor deze top cuvée en deze ondergaan ook een zeer strenge selectie. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met een dominantie van klei. Er wordt gebruik gemaakt van compost.

wijn / spijs

Deze wijn komt het best tot zijn recht als je hem op 16 °C schenkt bij paté, gevogelte, wit vlees of gebraad met een saus. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens