Château de Chamilly

Desfontaine Frères - Les Perrières

Type

rood

Appellatie

Corton Grand Cru

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2014

Kleur

Robijnrood

houtopvoeding

De pluk en selectie gebeuren handmatig. Het transport naar het wijnhuis neemt plaats in kleine kratten. De druiven ondergaan eerst een koude maceratie gedurende 6 dagen, dit wordt gevolgd door een 14 dagen durende temperatuur-gecontroleerde fermentatie. Tijdens dit proces wordt de wijn regelmatig overgeheveld en gebeurt er een pigeage. Tot slot rijpt de wijn gedurende 18 maanden in twee eiken vaten van 228 liter, één ervan is 1 jaar oud en het andere is 2 jaar oud. Hij gaat ongefilterd op fles. Van deze exclusieve cuvée worden jaarlijks slechts 600 flessen geproduceerd.

neus

In deze intense neus ligt de nadruk op het zwarte fruit. Hij toont ook een mooie kruidigheid die wordt aangevuld met een fijne en delicate houttoets. Verder vinden we er pure fondant chocolade in terug en een zeer subtiele pepertoets.

smaak

In de mond vinden we een volle en ronde wijn met soepele tannines. Deze rijke wijn bezit een grote structuur en is perfect in balans en heeft hierdoor nog een zeer groot potentieel. Deze elegante wijn toont veel rood en zwart fruit en eindigt met een kruidige finale.

wijngaard

De Pinot Noir druiven komen van een piepkleine wijngaard die slechts 30 are groot is. De 60 jaar oude stokken groeien op een bodem die uit kalk en klei bestaat. De oriëntatie van het perceel dat op 270m hoogte ligt is Zuid-Zuidoost. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens