Domaine Désiré Petit

Désiré Petit - Cuvée l'Essen'ciel

Type

wit

Appellatie

Arbois Pupillin

Druivenrassen

100% Savagnin

Jaar

2016

Kleur

Licht goudgeel met een mooie schittering

houtopvoeding

De handmatig geplukte Savagnin druiven ondergaan eerst een traditionele vinificatie zoals voor een gewone witte wijn. De fermentatie gebeurt in 600 liter vaten en demi-muids. Tijdens de eerste drie maanden van de rijping gebeurt een regelmatige batonnage. Tijdens gans de rijpingsperiode van 18 maanden wordt de wijn aangevuld (ouillé). Hierna wordt het sap geassembleerd in grote inox cuves en blijft de wijn hierin nog een maand rusten vooraleer hij op fles gaat.

neus

De neus toont aroma's van witte bloemen, citrusvruchten, botertoetsen en nootjes. Hij toont zich als een atypische Savagnin die niet direct al zijn aroma's prijsgeeft. Pas na een paar minuten in het glas zal hij zijn volledige complexiteit ten toon spreiden. Hij heeft een schitterende balans tussen de laagjes sinaasappel, peer, citrus en het hout van de vatlagering.

smaak

De krachtige, rijke en complexe mond toont ragfijne en fruitige zuren met delicate expressies van sinaasappel en peer. Een zeer mooi geïntegreerde houtexpressie is aanwezig. Deze zeer evenwichtige wijn eindigt in een lange finale.

wijngaard

De bodem van het minder dan 1 hectare grote perceel bestaat uit 'marnes irisés' met kalk, leem en schalie waarin veel fossielen van schelpen zitten. De stokken zijn ongeveer 10 jaar oud. Deze wijngaard wordt op een biologische manier bewerkt.

wijn / spijs

Je kan deze wijn als aperitief drinken, maar hij past ook bij warme aspergegerechten, visgerechten (met bv. penne rigate met kabeljauw, scampi's, courgette, ui, knoflook, passata, pecorino, parmezaan en peterselie), schaaldieren, wit vlees in romige sauzen en kazen. Je serveert hem best aan 10 à 12 °C.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens