Domaine Désiré Petit

Désiré Petit - Le Grapiot

Type

wit

Appellatie

Arbois-Pupillin

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2016

Kleur

Licht goudgele kleur met een mooie schittering.

houtopvoeding

De alcoholische fermentatie neemt plaats in inox cuves. De daaropvolgende 18 maanden durende rijping gebeurt in 54 hl grote foudres. Hierbij wordt de ouillage techniek gebruikt en krijgt de wijn dus geen oxidatieve opvoeding die typisch is voor de Jura. Het ganse vinificatieproces verloopt zonder de toevoeging van sulfieten. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

Heerlijke, zuivere en intense neus met een delicaat palet met expressies van witte bloemen, verse kruiden, verse peren, noten en heel lichte en romige houttoetsen.

smaak

Intense, verrukkelijke en sappige aanzet met smaken van rijpe witte vruchten, exotisch fruit en fijne minerale toetsen. Een heel evenwichtige witte wijn met veel materie, fluweelzachte houttoetsen en een heel lange en frisse afdronk. Een wijn met een groot potentieel.

wijngaard

De druiven komen van een wijngaard in het gehucht Le Grapiot. Het terroir bestaat uit een toplaag van klei en kalksteen op een ondergrond van grijze mergel.

wijn / spijs

Deze wijn doet het heel goed als aperitief, bij visgerechten en zeevruchten. Je serveert hem best tussen de 11 en 13 °C.

Awards

La Revue du vin de France : 16-17/20 in de editie "Les plus beaux vins de l'année 2016" 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens