Domaine Désiré Petit

Désiré Petit - Tradition

Type

wit

Appellatie

Arbois Pupillin

Druivenrassen

70% Savagnin en 30% Chardonnay

Jaar

2015

Kleur

Diep goudgeel met een briljant oppervlak

houtopvoeding

Beide druivenrassen worden met de hand geplukt maar ondergaan een totaal verschillende vinificatie. De Chardonnay rijpt gedurende 18 à 24 maanden in grote foudres waarbij de ouillage techniek wordt toegepast. De Savagnin druiven ondergaan een oxidatieve opvoeding in kleine eiken vaten gedurende 18 à 24 maanden, hierbij wordt er geen ouillage toegepast, hierdoor ontstaat een natuurlijke beschermlaag bovenop het sap dat langzaam zakt in het vat door de verdamping van de vloeistof. Na de assemblage van de Chardonnay en Savagnin rust de wijn nog enkele maanden in inox cuves. Na de collage en een lichte filtering wordt hij gebotteld.

neus

De licht oxidatieve neus toont toetsen van verse walnoten, hazelnoten en appel. De typische aroma's van de Savagnin overheersen maar de citrus toetsen van de Chardonnay brengen een mooie balans.

smaak

Hij toont zich medium krachtig met zeer hoge zuren, met overheersende citrus aroma's. In de afdronk komen de gebrande toetsen en het nootachtige karakter naar boven. Hij houdt tot in de finale een mooie balans aan.

wijngaard

De Chardonnay druiven komen van percelen met een ondergrond van kalkhoudende klei. De Savagnin druiven vinden hun oorsprong in de typische Marne Bleu met kalk en leem.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van warme gerechten met kaas, soufflés, quiches en stoofpotjes met kalfsvlees. Je serveert hem best aan 12 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens