Domaine Désiré Petit

Désiré Petit - Tradition

Type

wit

Appellatie

Arbois Pupillin

Druivenrassen

70% Chardonnay en 30% Savagnin

Jaar

2016

Kleur

Intens en briljant strogeel

houtopvoeding

Beide druivenrassen worden met de hand geplukt maar ondergaan een totaal verschillende vinificatie. De Chardonnay rijpt gedurende 12 maanden in grote foudres waarbij de ouillage techniek wordt toegepast. De Savagnin druiven ondergaan een oxidatieve opvoeding in kleine eiken vaten gedurende 18 maanden, hierbij wordt er geen ouillage toegepast, hierdoor ontstaat een natuurlijke beschermlaag bovenop het sap dat langzaam zakt in het vat door de verdamping van de vloeistof. Na de assemblage, collage en een lichte filtering wordt hij gebotteld.

neus

De neus etaleert een rijk palet met expressies van nootjes, boter, rijpe citrus, geel fruit en licht oxidatieve toetsen.

smaak

In de strakke aanzet herkennen we de Chardonnay druif. In het midden palet toont deze licht oxidatieve wijn zich mooi rond met de focus op gele vruchten. In de finale neemt de finesse van de Savagnin druif over. Tijdens de afdronk merken we een kleine ziltige toets.

wijngaard

De Chardonnay druiven komen van percelen met een ondergrond van kalkhoudende klei. De Savagnin druiven vinden hun oorsprong in de typische Marne Bleu met kalk en leem.

wijn / spijs

Deze wijn kun je als aperitief nuttigen maar hij is ook een goede begeleider van vis, warme gerechten met kaas, soufflés, quiches en stoofpotjes met kalfsvlees. Je serveert hem best aan 12 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens