Domaine Désiré Petit

Désiré Petit - Vin de Paille (37,50 cl)

Type

wit

Appellatie

Arbois Pupillin

Druivenrassen

1/3 Savagnin, 1/3 Chardonnay en 1/3 Ploussard

Jaar

2009

Kleur

Amber met gouden reflecties

houtopvoeding

De druiven worden manueel geplukt in een overrijpe toestand. Hierna drogen ze gedurende 3 à 4 maanden op stromatten, zo winnen de druiven aan concentratie en stijgt het suikergehalte. De druiven moeten minstens 306 gram per kg suiker bevatten alvorens ze geperst mogen worden. De persing van 100 kg druiven levert slechts 17 liter sap op! De trage fermentatie stopt op een natuurlijke wijze van zodra 14 à 15% alcohol wordt bereikt, hierdoor blijft er nog veel restsuiker over en dit verklaart meteen het zoete karakter van deze wijn. Het sap rijpt 3 jaar in kleine eiken vaten van 228 liter. Na een lichte filtering gebeurt de botteling waarbij er 115 gr per liter restsuiker aanwezig is. De jaarlijkse productie bedraagt 8,000 flessen.

neus

In de neus springen de aroma’s van rozijnen direct in het oog. Daarna volgen impressies van gedroogde abrikozen, honing, peperkoek en kweepeer.

smaak

Deze rijke en krachtige wijn bezit mooie zuren die voornamelijk van de Savagnin druiven afkomstig zijn. Die zuren brengen balans in deze zoete wijn. Deze bewaarwijn heeft baat bij nog wat extra kelderrust.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen waarvan hun terroir steeds aangepast is aan het druivenras. Het gemiddelde rendement ligt met 15 hl per hectare extreem laag.

wijn / spijs

Ideaal bij een dessert met een mix van chocolade en fruit, of op basis van ganache, bij een tarte tatin met abrikozen en bij blauw geaderde kazen. Serveer hem aan 7 à 8 °C.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens