Domaine Cauhapé

Domaine Cauhapé - Geyser

Type

wit

Appellatie

Jurançon Sec

Druivenrassen

30% Gros Manseng, 30% Petit Manseng, 30% Camaralet, 5% Lauzet en 5% Courbu

Jaar

2016

Kleur

Lichtgeel met een mooie schittering

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kratten naar de wijnkelder vervoerd. Daar aangekomen worden de druiven ontrist en ondergaan ze een 12 uren durende maceratie op schil. Hierna worden de druiven geperst. De fermentatie wordt gevolgd door een rijping op droesem van 5 maanden in inox cuves.

neus

Heel intense en complexe neus met frisse aroma's van citrusvruchten, exotisch fruit, witte bloemen, witte peper en discrete toetsen van steranijs.

smaak

De aanzet in de mond is krachtig, dit wordt gevolgd door een fris en toegankelijk midden palet met geraffineerde aroma’s van gele steenvruchten, citrusvruchten en verse kruiden. In de finale worden de zuren lichtjes overspoeld door acaciahoning waardoor deze wijn een perfecte begeleider wordt van frisse zeegerechten.

wijngaard

De kiezelrijke bodem bestaat voornamelijk uit klei. Het rendement bedraagt 45 hl per hectare. Het werk in de wijngaard gebeurt met noeste handenarbeid, en dit met groot respect voor de natuur. De wijngaard heeft een Zuidoostelijke oriëntatie.

wijn / spijs

Ideaal als aperitief, bij schelp- en schaaldieren, en visgerechten met saus op basis van citroen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens