Domaine de la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet - En Pommards

Type

wit

Appellatie

Saint-Véran

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2017

Kleur

Briljant goudgeel

houtopvoeding

De druiven worden bij hun optimale rijkheid geplukt, hierdoor gebeurt de pluk voor elk perceel op een ander tijdstip. De trossen worden bij aankomst aan de wijnkelder ontrist. Het persen gebeurt traag en zacht om de puurheid van het sap te behouden. De lange alcoholische fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en wordt gevolgd door de malolactische fermentatie. De rijping op droesem duurt 8 maanden, waarbij de helft van het sap in eiken vaten vertoefd.

neus

Rijke en intense neus met aroma's van witte bloemen, abrikozen, mango, ananas, citrusvruchten, gember en heel lichte botertoetsen.

smaak

Ook in de mond intense en rijke smaken van rijpe peren, honing en gedroogd fruit. Zeer evenwichtige en zuivere wijn waarin de houttoetsen mooi zijn geïntegreerd.

wijngaard

De Chardonnay druiven komen van een zeer steile helling met een stijgingspercentage van 30%. Dit 1,5 hectare grote perceel is noordoostelijke georiënteerd. Er staan zo’n 8,500 ranken per hectare. De stokken zijn 45 jaar oud. Het terroir bestaat uit een mengeling van mergel en kalksteen.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren met visterrines, wit vlees en gevogelte, kikkerbillen en betere visgerechten in romige sausen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens