Domaine de la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet - Pouilly-Fuissé

Type

wit

Appellatie

Pouilly-Fuissé

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2017

Kleur

Helder goudgeel

houtopvoeding

De oogst gebeurt manueel en hierbij worden enkel de optimaal rijpe druiven geselecteerd. De persing gebeurt op een zeer delicate wijze zodat de aroma’s maximaal worden behouden. De alcoholische fermentatie neemt enkele maanden in beslag en wordt pas in januari afgerond. Deze neemt plaats in demi-muids en kleine vaten van 228 liter. Hierna volgt de malolactische fermentatie. Tot slot rijpt de wijn gedurende 10 maanden op droesem in eiken vaten waarbij een lichte bâtonnage gebeurt.

neus

De neus toont een delicate houttoets, subtiele expressies van karamel, amandelen en rijpe vruchten.

smaak

Deze ronde wijn is perfect in balans waarbij de elegante houttoets goed is geïntegreerd. Hij toont een mooi volume en een vettig toetsje. Hij is dankzij zijn minerale component ook een perfecte expressie van het terroir.

wijngaard

De biologisch geteelde druiven voor deze Pouilly-Fuissé komen van wijngaarden in Fuisse en Solutré. De totale oppervlakte van deze percelen bedraagt slechts 1,2 hectare. De bodem bestaat uit kalksteen die zijn oorsprong vindt in de Jura, aangevuld met mergel. De stokken zijn 70 jaar oud en geven een laag rendement wat tot een geconcentreerde wijn leidt. Er staan zo’n 8,000 ranken per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze prachtige Bourgogne combineren met zeevruchten, gemarineerde rauwe vis, foie gras, kreeft met een avocado saus, Chapon de Bresse met truffels en filet Mignon met spekjes en nieuwe aardappelen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens