Domaine de la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet - Saint-Véran (ook verkrijgbaar in 37,50 cl)

Type

wit

Appellatie

Saint-Véran

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2017

Kleur

Licht geel met gouden schijn

houtopvoeding

De druiven worden bij hun optimale rijkheid geplukt, hierdoor gebeurt de pluk voor elk perceel op een ander tijdstip. De trossen worden bij aankomst aan de wijnkelder ontrist. Het persen gebeurt traag en zacht om de puurheid van het sap te behouden. De lange alcoholische fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en wordt gevolgd door de malolactische fermentatie. De rijping op droesem duurt 10 maanden en neemt plaats in inox cuves. Hij is in juli 2018 gebotteld.

neus

De zeer expressieve neus toont aroma's van agrum, witte steenvruchten, rijpe peer en amandelen. Verder etaleert hij een elegante mineraliteit.

smaak

Deze geconcentreerde en rijke wijn toont een mooie spanning maar blijft daarbij steeds rond en in balans. Het zeer complexe palet etaleert licht geroosterde en gegrilde toetsen, noten en gele perzik. De zuren zijn fijn en precies.

wijngaard

De druiven komen van een 40-tal percelen en beslaan in totaal 17 hectare, die liggen verspreid over de hellingen in Maillettes, Bergades, Poncétys, Terres noires, Pommards, Chênes, Surigny, Prâgnes, Bruyère, Chailloux ... Op de toppen van die heuvels bestaat de bodem voornamelijk uit ondiepe kalksteen die zijn oorsprong in het Jura tijdperk vindt. Wat lager is het aandeel klei groter. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 45 jaar en er zijn 8,000 ranken per hectare aangeplant. Er wordt enkel biologisch geteelde Chardonnay verbouwd. De percelen zijn allemaal Zuid/Oost georiënteerd.

wijn / spijs

Gerookte zalm, pasta met venusschelpen, zeevruchten, langoustines, kreeft, geitenkaas...Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens