Domaine de la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet - Sans Soufre Ajouté

Type

wit

Appellatie

Saint-Véran

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2015

Kleur

Goudgeel met reflecties van amber

houtopvoeding

De druiven worden handmatig geplukt en dit enkel bij hun optimale rijpheid. Bij aankomst in de wijnkelder worden ze ontrist. De persing gebeurt zacht en langzaam zodat de delicate aroma’s en de puurheid van het sap behouden worden. De alcoholische fermentatie neemt plaats in demi-muids en wordt direct erna gevolgd door de malolactische fermentatie. Het sap rijpt gedurende 9 maanden op droesem in demi-muids. De wijn is in juni 2016 gebotteld. Tijdens gans dit proces is er geen zwavel toegevoegd.

neus

De intense aroma’s tonen een boeket van meridionale en Alpen-planten, rijpe appel en delicate impressies van noten.

smaak

Deze krachtige wijn toont een vettig kantje die door de frisheid en zuren die door de agrum worden aangebracht prachtig in balans komt. Hij eindigt met een lange afdronk.

wijngaard

De biologisch geteelde druiven komen van hun perceel in En Pommards. De steile helling met een mergel en kalkbodem heeft een stijgingspercentage dat tot 30% oploopt. De wijngaard heeft een Noord-Oost oriëntatie. Er staan zo’n 8,500 stokken per hectare en die zijn zo’n 40 jaar oud.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij tonijn, gevogelte tajine met komijn of lang gerijpte Comté. Je bewaart hem best onder de 14 °C op een donkere plaats. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens