Domaine de la Pépière

Domaine de la Pépière - Clisson

Type

wit

Appellatie

Muscadet de Sèvre et Maine

Druivenrassen

100% Melon de Bourgogne

Jaar

2015

Kleur

Intens strogeel

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en worden met zeer veel zorg geperst. Na de fermentatie volgt een lange rijping op droesem, en dit gedurende minstens 2 jaar. Dit geeft deze wijn een goed bewaarpotentieel.

neus

De ultra strakke neus toont duidelijke autolyse toetsen van verse amandel, boter en veel citrusaroma's van rijpe pompelmoes en perzikschil.

smaak

De aanzet is rijk en krachtig maar de subtiliteit van een koel klimaat en dito bodem verraden de elegantie en slankheid van de wijn. Zeer integer en smaakvol op citrusvruchten, fijne zuren en een mooie bevestiging van de rijping 'sur lie' die zorgt voor een aangename partner qua food pairing.

wijngaard

De druiven komen van percelen in de Clisson vallei, in het hart van de Muscadet. Voor deze cuvée worden enkel druiven van de meest gunstig gelegen hellingen in Sèvre en Maine gebruikt. De bodem in het massief van Armoricain bestaat uit een diep gelegen laag van graniet met daarboven klei, grind en ronde keien. Deze sterk waterdoorlatende laag zorgt ervoor dat de wortels van de ranken een diepe verankering zoeken en dit geeft die prachtige mineraliteit die zo kenmerkend is voor deze cuvée.

wijn / spijs

Deze wijn doet het uitstekend als aperitief en is ook een goede begeleider van coquilles Saint-Jacques, gerookte zalm, vis met een saus, foie gras en zelfs kaas. Je serveert hem best tussen de 12 en 14 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens