Domaine de la Pépière

Domaine de la Pépière - Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Type

wit

Appellatie

AOC Muscadet Sèvre et Maine Contrôlée

Druivenrassen

100% Melon de Bourgogne

Jaar

2016

houtopvoeding

De handmatig geplukte biologisch geteelde druiven worden met veel zorg naar het domein getransporteerd. Er wordt enkel gebruikt gemaakt van pompen om de niet-ontriste druiven in de pers te doen. Een lichte débourbage zorgt ervoor dat de natuurlijk aanwezige gisten de fermentatie op gang brengen. Hierna rijpt de wijn tot het voorjaar op droesem.

neus

In de neus vinden we direct een frisse en bloemige aanzet. Na een tijdje in het glas komt dan plots een gefumeerde indruk (beetje gerookte zalm-achtig) en die geeft de wijn de subtiele ondertoon die van hem een complex glas wijn maakt. Veel pomelo, ziltige toetsen en een mooie balans tussen de citrus en de vettigheid van de wijn.

smaak

In de mond zeer krachtig en weelderig op de bloemen gespeeld. Wat kamille, kamperfoelie, pomelo en citrus en groene appel wisselen elkaar af terwijl de ziltige toetsen continu mee walsen en de wijn extreem veel spanning en een lange afdronk geven.

wijngaard

De druiven komen van een 12 hectare groot perceel in de Coteau de la Maine. De 25 jaar oude stokken groeien op een steenachtige bodem met een ondergrond van graniet en kiezels. De grond is water doorlaatbaar en dit leidt tot vroegrijpe druiven.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van krab, kreeft, oesters en andere zeevruchten. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens