Domaine de Montvac

Domaine de Montvac - Mélodine

Type

wit

Appellatie

Vacqueyras

Druivenrassen

40% Roussanne, 40% Clairette, 10% Bourboulec en 10% Viognier

Jaar

2016

Kleur

Intens strogeel

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt. De vier druivenrassen ondergaan een gezamenlijke vinificatie. Na de debourbage neemt de fermentatie plaats in eiken demi-muids van 600 liter (Allier en Vosges). De 10 maanden durende rijping, waarbij de bâtonnage techniek wordt toegepast, gebeurt op droesem. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De elegante neus toont expressies van ananas en perzik. Verder vinden we er een belangrijke florale component.

smaak

In de mond valt de frisheid direct op, zeker gezien het warme klimaat. Hij toont aroma's van ananas, gele steenvruchten, mineralen en reflecties van het terroir. Hij bezit een mooie onderliggende structuur.

wijngaard

Het domein had een welbepaalde stijl voor ogen met hun witte Vacqueras en hierin paste de traditioneel gebruikte Grenache Blanc niet omdat die te alcoholische wijnen geeft. De keuze viel dus op een blend van vier andere lokale druiven : Roussanne voor de fijne aroma's en om de wijn een goede basis te geven, Clairette voor de structuur, Bourboulenc voor zijn natuurlijke aciditeit en tot slot Viognier voor zijn vettigheid en finesse. De wijngaarden worden op biologische wijze bewerkt.

wijn / spijs

Deze wijn doet het uitstekend als aperitief, maar is ook een goede begeleider van coquilles Saint-Jacques, zeewolf, brasem, gegrilde kip, kalfsvlees, een charcuterieschotel en sardines.

Awards

La Revue du Vin de France : 16/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens