Domaine de Touraine

Domaine de Touraine - Calcaria Terra

Type

rood

Appellatie

Touraine

Druivenrassen

100% Cabernet Franc

Jaar

2015

Kleur

Intens cassis rood

houtopvoeding

Na een strenge selectie ondergaan de druiven hun fermentatie in betonnen cuves. De eerste twee weken wordt het sap tweemaal per dag overgepompt. Tijdens de laatste week van dit proces gebeurt dit éénmaal per dag. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in barriques.

neus

De neus toont aroma's van cassis en pruimen. Verder vind je er ook elegante houttoetsen in terug.

smaak

Van bij de aanzet toont deze rijke wijn veel diepgang. De krokante tannines zijn weelderig aanwezig. Hij toont een complex palet met toetsen van rijpe pruimen, biscuit, peperkoek, kruiden en gegrilde impressies. Op het einde van het midden palet komen de zuren mooi opzetten en die frisse toets gaat verder in de afdronk.

wijngaard

De wijngaard ligt op het plateau van Marçay. De 25 tot 45 jaar oude stokken gedijen op een terroir die bestaat uit een 30 cm dikke toplaag van kalksteen met daaronder een dikke laag brokkelige tufsteen die de wortels van de ranken toelaten om diep water en voedingsstoffen te vinden. Hun 6 hectare wijngaarden zijn ingebed tussen het plateau van Haut Poitou, de Loire en de Vienne. Deze ligging biedt bescherming door het reliëf. Pascal en Mathieu zijn de enigste die op deze unieke locatie aan wijnbouw doen.

wijn / spijs

Je serveert hem best aan 16 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens