Domaine de Touraine

Domaine de Touraine - Chenin

Type

wit

Appellatie

Touraine

Druivenrassen

100% Chenin

Jaar

2015

Kleur

Intens geel met gouden reflecties

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een direct persing bij aankomst in de wijnkelder. De zeer lange alcoholische fermentatie die 10 maanden in beslag neemt gebeurt in barriques. Hierna volgt een 18 maanden durende rijping in barriques en rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van het domein.

neus

De delicate neus etaleert aroma’s van honing, passievruchten en Mirabelle.

smaak

De rijke aanzet toont een complex palet met passievruchten, honing en acacia bloemen. Hierna volgt nog een zoute impressie die een reflectie is van het terroir. Deze ronde en harmonieuze wijn kent een lange finale.

wijngaard

De wijngaard ligt op het plateau van Marçay. De 35 jaar oude stokken gedijen op een terroir die bestaat uit een 30 cm dikke toplaag van kalksteen met daaronder een dikke laag brokkelige tufsteen die de wortels van de ranken toelaten om diep water en voedingsstoffen te vinden. Hun 6 hectare wijngaarden zijn ingebed tussen het plateau van Haut Poitou, de Loire en de Vienne. Deze ligging biedt bescherming door het reliëf. Pascal en Mathieu zijn de enigste die op deze unieke locatie aan wijnbouw doen.

wijn / spijs

Je serveert hem best aan 13 °C bij wit vlees, vettige vis en geitenkaas. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens