Domaine des Peyre

Domaine des Peyre - La Gazette (magnum)

Type

rood

Appellatie

AOP Ventoux

Druivenrassen

45% Grenache Noir, 30% Syrah en 25% Carignan

Jaar

2015

Kleur

Helder rood met reflecties van robijn

houtopvoeding

De druiven ondergaan al een eerste selectie tijdens de pluk. Bij aankomst in de wijnkelder worden de trossen ontrist en gebeurt een tweede selectie. De koude maceratie die 8 dagen duurt wordt gevolgd door een temperatuur-gecontroleerde fermentatie van 21 dagen waarbij de 30 °C niet wordt overschreden. Het sap wordt hierbij regelmatig overgeheveld en de pigeage techniek wordt toegepast. 10% van de wijn rijpt gedurende 10 maanden op eiken vaten, waarvan 1/3 nieuwe vaten. De jaarlijkse productie bedraagt 18,500 flessen.

neus

De zeer rijpe en complexe neus heeft een fruitig karakter met toetsen van zwarte bessen, aardbeien, kersen en frambozen. Er is ook een aantrekkelijke florale en kruidige toets met oa viooltjes en zwarte peper. Verder toont hij ook nog discrete toetsen van zwarte truffel, zoethout, leder, tabak en gebrande koffie.

smaak

In de mond vinden we een frisse wijn die mooi in balans is met aroma’s van geplette aardbeien, bramen, discrete toetsen van frambozen en zoethout. De tannines zijn goed geïntegreerd.

wijngaard

De percelen zijn in terrasvorm uitgewerkt en liggen op de zuidflank van een heuvel. De bodem bestaat uit een mengeling van kalksteen, zand en klei. De percelen die door de grotere hoeveelheid zand een lichtere structuur bezitten, zijn voor de rode druivenrassen bestemd, dit levert wijnen met veel finesse op. De stokken zijn meer dan 30 jaar oud en geven een rendement van 30 hl per hectare. Het werk in de wijngaarden gebeurt op een ecologisch vriendelijke manier.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van charcuterie, gegrild rood vlees, lam tajine, wild en desserts op basis van rood fruit. Je serveert hem best heel lichtjes gekoeld aan 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens