Domaine des Peyre

Domaine des Peyre - L'Apostrophe

Type

wit

Appellatie

IGP Méditerranée

Druivenrassen

100% Viognier

Jaar

2017

Kleur

Licht geel

houtopvoeding

In de wijnkelder worden vibrerende transportbanden gebruikt zodat de druiven elkaar niet kunnen pletten en op die manier voor ongewenste oxidatie zorgen. De druiven ondergaan een directe persing. Het perssap ondergaat een debourbage van 48 uren vooraleer de fermentatie plaatsvindt. De transformatie van suikers in alcohol vindt aan een lage temperatuur (15-17 °C) plaats om zo de aroma’s alle kansen te geven om zich te exprimeren. Tot slot rijpt de wijn gedurende 4 maanden in inox cuves. De totale productie bedraagt zo'n 5,000 flessen.

neus

De rijke en expressieve neus toont fruitige impressies van citrus en agrum. Deze wijn heeft ook een mooie florale toets waarin we mei klaver vinden. Hij vertoont ook discrete toetsen van anijs en een mooie minerale component.

smaak

In de mond vinden we een volle en romige wijn waarin de pompelmoes zich als de belangrijkste fruitcomponent toont. Dit uit zich in zeer fijne zuren die een boeiende interactie aangaan met het exotisch fruit. We vinden er verder ook nog acaciahoning, gedroogd fruit en mineralen in terug.

wijngaard

De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. De percelen hebben een zuidwaartse oriëntatie. De piepjonge stokken zijn slechts 5 jaar oud. Het rendement bedraagt 20 hl per hectare. De druiven worden bij hun optimale rijpheid geplukt. Die pluk gebeurt enkel ‘s morgens vroeg rond zonsopgang omdat men de druiven dan bij hun meest koele temperatuur kan oogsten. Op die manier vermijd je ongewenste oxidatie. Het werk in de wijngaarden gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij een salade met gekonfijte vis, rauwe gemarineerde coquilles, een salade met gevogelte of stoofpotjes met curry. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens