Domaine des Peyre

Domaine des Peyre - Paparazzi

Type

rosé

Appellatie

Ventoux AOP

Druivenrassen

40% Grenache, 40% Syrah en 20% Carignan

Jaar

2018

Kleur

Licht roze

houtopvoeding

De druiven komen door de nachtelijke afkoeling aan een vrij lage temperatuur aan in de wijnkelder, daar worden ze nog verder gekoeld om oxidatie tegen te gaan. Na een selectie worden de druiven licht geperst. Hierna ondergaat het sap een temperatuur-gecontroleerde fermentatie aan 13 °C zodat de aroma’s maximaal worden behouden. Tot slot rijpt de rosé gedurende 3 maanden in inox cuves. De totale productie bedraagt 12,000 flessen.

neus

In de neus ligt de focus op witte steenvruchten.

smaak

In deze levendige rosé proeven we perzik, witte steenvruchten, nectarine en florale impressies.

wijngaard

De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. De percelen genieten van een zuidwaartse oriëntatie. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 25 jaar. Het rendement bedraagt 20 hl per hectare. De druiven worden bij hun optimale rijpheid geplukt. Die pluk gebeurt enkel ‘s nachts omdat men de druiven dan bij hun meest koele temperatuur kan oogsten. Op die manier vermijd je ongewenste oxidatie en heb je maximaal behoud aan kleur en aroma’s. Het werk in de wijngaarden gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.

wijn / spijs

Deze rosé is een goede match bij de Mediterraanse keuken, lentegroenten en bij gerechten met Provençaalse kruiden en olijfolie. Je serveert hem best tussen de 8 en 10 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens