Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - Clos Romans 2015

Type

wit

Appellatie

Saumur

Druivenrassen

100% Chenin

Jaar

2015

Kleur

Helder en briljant strogeel

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en worden daarna in kleine kratten naar het wijnhuis vervoerd. De alcoholische fermentatie neemt plaats in ovale eiken vaten van 400 liter en duurt 2 maanden. Hierna rijpt de wijn gedurende 9 maanden op droesem. Alle handelingen tijdens de vinificatie gebeuren aan een lage temperatuur om de fruitaroma’s maximaal te behouden.

neus

De krachtige en geconcentreerde neus toont zowel fruitige, florale als minerale impressies, hierbij vinden we aroma's van gele bloemen, citrus en rijpe peer.

smaak

In de mond vinden we veel materie met fruitige expressies van exotische vruchten, rijpe agrum, citroen en pompelmoes. Hij toont ook florale toetsen met acacia, meidoorn en rozen. De minerale component is zeer rijk met zelfs een metaalachtige toets. De fijne zuren zijn mooi verweven. Deze wijn eindigt met een extreem lange afdronk.

wijngaard

De wijngaard in Parnay kijkt uit op de Loire. Hij is omringd door muren die reeds in de 11e eeuw zijn gebouwd. De bodem bestaat uit een 30 cm dikke toplaag uit klei, kalksteen en zandige leem, met daaronder een dikke kalklaag die reeds in het senonien, tijdens het laat-krijt tijdperk, is gevormd. Er staan 10,000 stokken per hectare. Het werk in de wijngaard gebeurt volledig biologisch en biodynamisch.

wijn / spijs

Deze wijn is een prachtige begeleider van delicate en verfijnde visgerechten, en carpaccio van coquilles.

Awards

Bettane & Desseauve : 19/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens