Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - Clos Romans 2016

Type

wit

Appellatie

Saumur

Druivenrassen

100% Chenin

Jaar

2016

Kleur

Briljant strogeel

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en worden daarna in kleine kratten naar het wijnhuis vervoerd. De alcoholische fermentatie neemt plaats in ovale eiken vaten van 400 liter en 600 liter en duurt 2 maanden. Hierna rijpt de wijn gedurende 9 maanden op droesem. Alle handelingen tijdens de vinificatie gebeuren aan een lage temperatuur om de fruitaroma’s maximaal te behouden.

neus

De eerste aanzet toont concentratie, frisheid, generositeit en kracht. Na het walsen komt een gelaagde neus boven met aroma’s van fruit, florale impressies en plantaardige geuren.

smaak

In de mond vinden we toetsen van witte en exotische vruchten, en iets meer discrete aroma’s van citrus, pompelmoes en florale impressies van de meidoorn, acacia en rozen.

wijngaard

De wijngaard in het dorp Souzay-Champigny kijkt uit op de Loire. Hij is omringd door muren die reeds in de 11e eeuw zijn gebouwd. De bodem bestaat uit een 30 cm dikke toplaag uit klei, kalksteen en zandige leem, met daaronder een dikke kalklaag die reeds in het senonien, tijdens het laat-krijt tijdperk, is gevormd. Er staan 10,000 stokken per hectare. Het werk in de wijngaard gebeurt volledig biologisch en biodynamisch. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens