Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - La Marginale 2015

Type

rood

Appellatie

Saumur Champigny

Druivenrassen

100% Cabernet Franc

Jaar

2015

Kleur

Intens robijnrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en worden in kleine kratten naar het wijnhuis getransporteerd. Daar aangekomen ondergaan de druiven een tweede selectie. De fermentatie neemt plaats in houten vaten en wordt gevolgd door een lange maceratie van 22 tot 24 dagen. De alcoholische fermentatie gebeurt in ronde houten Stoeckinger vaten van 25 hl. Tot slot rijpt de wijn gedurende 12 maanden in houten vaten van 228 liter.

neus

De krachtige neus toont een complex beeld met een uitgebreid palet aan aroma’s waarin we zwarte bessen, bramen, kersen, bosbessen, frambozen, pioen, viooltjes, rozen, vanille, kaneel en Sichuan peper vinden.

smaak

In de mond toont deze wijn intens fruit dat een boeiende interactie aangaat met de zuren. Het midden palet gaat over in een rijke en lange afdronk.

wijngaard

De wijngaard ligt in Chaintres, in het gehucht Les Dares. De bodem bestaat uit kalkhoudende kleigrond. De oriëntatie is pal zuidelijk, dit zorgt ervoor dat de druiven snel hun volledige rijpheid bereiken. De wijngaard wordt biologisch en biodynamisch bewerkt. De grond wordt geploegd om een betere verluchting te krijgen. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens